Information
Search

Саджанці Каштану Їстівного

    Дивовижний і різноманітний рослинний світ нашрї планети . Мільйони різних рослин , що ростуть практично у всіх куточках земної кулі, наділені здатністю впливати на людський організм. У багатьох рослин існують здатності зцілювати людину від різних хвороб, допомагати йому покращувати здоров’я і зберігати красу і молодість. До таких унікальних рослин належить каштан їстівний або ж справжній, сила і користь якого здатні надати благотворний вплив на багато системи життєдіяльності людського організму.

- Благородний або справжній каштан – не тільки гарне і могутнє дерево зі смачними плодами, але й корисна рослина, адже мудра природа «заклала» у м’ясисті плоди велику кількість  корисних речовин.
- У країнах Південної Америки, де врожаї каштанів особливо багаті, горіхи стали другим хлібом і навіть заміняють його. Їх їдять сирими, вареними, печеними, смаженими. Сушені каштани перемелюють на борошно, змішують з пшеничним і кукурудзяним і печуть хліб та коржі. Змелені каштани додають у тістечка, торти, пироги, роблять начинки для цукерок. Смажені мелені каштани можуть замінити каву. Там, де каштанів багато, ними годують домашніх тварин і птахів.
- Батьківщиною їстівного каштана рахується Мала Азія з якої він і попав в Європу, а в Україні появився в 16 столітті.
- Каштани – високі, до 35 м заввишки, дерева, що живуть до тисячі, а то й більше років. 
- Корисні властивості їстівного каштана можна порівняти з картоплею і рисом, це обумовлено високим вмістом в ньому крохмалю і вуглеводів. Також плоди каштана багаті природним рослинним білком, тому він може стати одним з основних джерел його постачання організму вегетаріанця.
- У світі каштан розглядається як хлібне дерево. Вихід муки з каштанів складає 70%. Мука виходить високої якості, вона не поступається пшеничній і відрізняється лише відсутністю клейковини.
- Каштан — це єдиний горіх, в якому міститься аскорбінова кислота. А за смаком він більше схожий на картоплю, занадто багато крохмалистих речовин.
- Китайці споживають в їжу більше 50 % світового врожаю каштанів, французи відзначають справжній каштановий свято і смажать плоди, виходячи на центральні площі, у величезних сковорідках.
- Каштан – енергетичний батончик! Так-так, важко повірити, але всього 2-3 каштана на вечерю насичують наш організм, і почуття голоду і не бувати. Також каштан допомагає позбутися від нездужання і втоми.
- Французи вважають каштани незамінними помічниками в приготуванні своїх кулінарних шедеврів. Каштани запікають, варять, обсмажують до золотистої скоринки. Додають у салати, каші і навіть вино. Потрапляючи в одну ємність з м’ясом, вони дарують йому чудовий аромат і незвичайний смак. Каштан – улюблений продукт майстрів кухні. При цьому печені в духовці каштани можуть бути і самостійною стравою.

Посадка і догляд

    Перед тим як посадити  каштан, врахуйте, що в майбутньому розлога крона дерева буде затінювати дуже велику площу на вашій ділянці, тому приділіть майбутньому велетню місце, як мінімум 4 м в діаметрі. Плоди дерева досить великі, для визрівання вимагають багато сонячного світла і тепла, тому оберіть відкрите, сонячне місце.

    Ідеальним для вирощування їстівного виду дерева грунтом вважається чорнозем. Також дерево може плодоносити і на піщаних землях, але в цьому випадку дозрівання плоду і розвиток самої рослини відбувається набагато повільніше. Не переносить вапняних грунтів. Головна вимога до обраної для посадки рослини грунті - достатня її вологість.

    Каштан - дерево легке і в посадці, і в догляді. Все що потрібно - це розпушування грунту 2-3 рази в сезон, мульчування опалим листям і своєчасний полив, який залежить від сухості навколокореневої ділянки.

    Забезпечте підростаючому велетню пишну крону: укоротите все верхні гілки рослини на чверть довжини. Робити це слід ранньою весною, в перші роки життя дерева, подальша обрізка буде вже формувального характеру.

    Каштан європейський або посівний, справжній, благородний, їстівний – найпоши..

60.00 Грн

Показано з 1 по 1 із 1 (всього 1 сторінок)