М'ята ананасна - унікальна рослина, яку вирощують через приємний аромат. Розміщувати можна у відкритому грунті або в домашніх умовах на підвіконні.
Ззовні ананасна м'ята приваблює садівників незвичайним видом. Кущі невисокі - від 25 до 40 см. Швидко розростаються, так як протягом вегетативного періоду з'являються нові бічні пагони. Рослина виділяється серед інших видів яскраво-зеленим листям з блідо-жовтими або білими смугами.
Привабливими є і суцвіття м'яти ананасної. Вони фіолетові з відтінком червоного, великі, з сильним приємним ароматом.
Завдяки декоративності і невеликому розміру, м'яту ананасну вирощують на клумбах або в горщиках на підвіконні.
М'ята ананасна - корисна рослина з цілющими властивостями, завдяки чому її широко використовують в кулінарії:
1. Фіточай. Можна готувати напій тільки з м'яти або додавати сировину в звичайний чай.
2. Соуси і приправи. Дуже смачними і пікантними виходять добавки до м'яса і риби, якщо використовувати листя м'яти ананасної.
3. У літню пору м'яту додають у фруктові освіжаючі напої.
4. Під час консервування овочів та фруктів листя додають в банки, щоб збільшити термін придатності.
5. Прикраса. Гарні листки з облямівкою поліпшать зовнішній вигляд тортів чи тістечок.
Головною умовою для правильного росту і розвитку рослини є живильний грунт і регулярний полив. Цей сорт любить підвищений рівень вологості і тому при вирощуванні доведеться подбати про полив. Грунт ніколи не повинен пересихати, так як це сповільнить зростання саджанців. Рекомендується щодня зволожувати землю, особливо влітку.
Ананасова м'ята завдяки красивому візерунку на листках і компактним розмірам може служити прекрасниою декоративною рослиною. Можна використовувати його в квітнику, на кам'янистій гірці, в контейнерах.
Теги: Ананасна м'ята