Термін дозрівання: ранній - 110 - 115 днів (середина серпня)
Колір ягоди: зелено - жовтий
Маса ягоди: 12 - 14 г
Урожайність: 10 - 16 кг з куща
Морозостійкість: - 23С (без вкривання)
Призначення сорту: столовий
Вид пакування: плівка стрейчева
Благовіст - сорт столового винограду російської любительської селекції, що є відмінним вибором для вирощування в європейських регіонах з помірним континентальним кліматом і холодними зимами. При цьому він дає хороші врожаї дуже смачних ягід, що мають відмінний товарний вигляд, який зберігається досить довго навіть після складних транспортувань.
Кущ зазвичай достатньо потужний. На ньому утворюється безліч плодоносних пагонів, через що можливе перевантаження під час дозрівання ягід. З цієї причини кущ необхідно спеціально формувати, залишаючи приблизно 25-30 молодих пагонів. Лоза зазвичай сильно- або середньоросла. Визрівання відбувається приблизно на половину довжини пагона. Квітка двостатева, з'являється на пагонах в першій половині червня. На один пагін доводиться по 3-4 суцвіття. Спостерігається активне самозапилення.
Гроно красиве на вигляд, великого чи дуже великого розміру. В середньому зріле повноцінне гроно важить 900-1200 г, але зустрічаються грона вагою до 2-3 кг. Має форму або округлого циліндра, або подовженого конуса. Щільність - від значної розрідженості до високого ступеня ущільнення. Ягода зазвичай велика і дуже велика, овальної форми. Під щільною шкіркою (яка легко вживається в їжу) формується досить щільна, м'ясиста і соковита м'якоть. За період свого дозрівання плоди набувають соковитість і дуже приємний смак, який характеризується легким ароматом мускату, прикрашеного ніжними дюшеснимі нотами. При цьому стигла ягода, перебуваючи на кущах, не розтріскується і довго зберігає свої смакові переваги.
Морозостійкість становить -22ºС, тому сорт обов'язково на зиму вкривають. Сорт досить стійкий до хвороб, в тому числі до сірої гнилі. Однак цей виноград схильний до захворювань мільдью та оїдіумом, а також часто стає мішенню ненажерливих ос. Виноград слід висаджувати на провітрюваних ділянках, не допускати сильного згущення пагонів і листової маси, своєчасно проводити зелену підв'язку, видаляти сухе листя, обрізки лози, знищувати бур'яни в місці вирощування винограду.
Благовіст - дуже смачний і корисний сорт, який стане справжньою окрасою будь-якого столу. Але свої найкращі якості він зможе проявити лише при уважному і дбайливому ставленні до нього з боку садівника.