Черемша - зимостійка, вологолюбна тіньовитривала рослина з сімейства Цибульні. В їжу використовуються молоді пагони і листя в свіжому, солоному, маринованому, квашеному і сушеному вигляді. Зелень черемші має приємний слабочасниковий смак. Насіння проростає тільки при зимовій сівбі або після стратифікації (промороження протягом 80-100 днів при температурі 0-3С). Схема посіву 5х10 см. Період вегетації у черемші короткий. Листя відростають відразу після танення снігу протягом 24-29 днів. Стрілка з'являється на початку червня, а масове цвітіння починається в середині місяця. Насіння дозріває до початку серпня. Збір зелені проводять в кінці травня, зрізуючи надземну частину рослини цілком, так щоб повністю зберегти цибулину. Зрізання проводять не частіше 1 разу на 2-3 роки на одному місці. Рослина розмножується насінням і вегетативно.
Теги: Черемша Ведмежа, насіння