Період дозрівання: середньопізній (початок серпня)
Маса ягоди: 5 - 9 г
Урожайність: 10 - 15 кг/куща
Наявність колючок: немає
Морозостійкість: -26°С
Вид пакування: контейнер Р9 (0,5 л)
Честер - один з кращих комерційних сортів, виведених американськими біологами за останній час. Один з найкращих серед самозапильних, з гігантським потенціалом - кущ несе 2 - 3 тисячі квіткових бруньок.
Ягоди красиві,блискучі, темно-синього кольору. Смак солодкий, збагачений незначною кислинкою. Вигідно вирізняється від інших сортів великою щільністю ягід, що зручно для транспортування.
Кущ напівсланкого типу з потужним розгалуженням, що починається буквально з нижніх бруньок. Пагони без колючок. Висота до 3 метрів, бокові пагони достатньо розвинуті, досягають іноді до 2 метрів! Для вирощування потребує достатньо місця та використання опори. Гарно відгукується на поживний грунт та листові підкормки, своєчасний полив.
Володіє високою стійкістю до хвороб, особливо до кореневих гнилей. Честер - один із самих морозостійких американських сортів. Однак для збереження потенціалу врожайності, слід подбати про укриття на зиму.
Честер - смачний,високоврожайний, транспортабельний сорт, хоч і новий, але досить перспективний.