Цибуля - порей відноситься до європейських зимостійких рослин. Це середньостиглий сорт. Період вегетації триває в середньому близько 125-170 днів. Дає свіжу зелень аж до часу перших мінусових температур. Рослина формує стебло, яке зростає у висоту до 20 см. Товщина середньої частини стебла варіюється в межах 4-6 см.
Листя має темно-зелене забарвлення і рясно вкрите восковим нальотом. Листя розлогі і досить щільно прилягають один до одного. Сама цибулина має білий колір, але поступово зеленіє у напрямку до зони листа. За розмірами цибулина невелика.
До збирання врожаю можна приступати у другій частині вересня та до жовтня. Несподівані заморозки цієї пори не вплинуть на цибулю. Врожайність із одного м2 до 4 кг. Одна рослина досягає ваги від 200 до 325 г.
Рослина дуже вимоглива до світла, тому її слід висаджувати у місцях із гарним доступом до сонячного світла. Описана хороша зимостійкість та лежкість рослини. За наявності снігу добре переносить холод.
Сорту Карантанський притаманні дуже добрі смакові якості. На смак він гострий і є дієтичним продуктом. Його використовують у свіжому вигляді, додають у домашні заготовки на зиму. Свої властивості цибуля зберігає при заморожуванні.
Культура багата на вітаміни і мінерали, покращує діяльність травної системи та жовчного міхура. У сорту Карантанський мала калорійність, що дозволяє використовувати його в дієтичному раціоні.
Цибуля-порей набирає популярності на садових ділянках та у фермерських господарствах. Одним з найбільш затребуваних сортів є Карантанський, що відрізняється пікантним смаком, дає високий урожай і пристосований до різних кліматичних умов.
Теги: Цибуля-порей, насіння