Цикорій Салатний Щербет - середньостиглий сорт родом з Індії. Ця рослина - щось середнє між салатом, капустою та цикорієм. Період вегетації від входів до технічної стилі 75-85 днів.\
Рослини формують щільні, округі головки, трохи пікантного смаку, масою 400-450. По мірі формування головки забарвлюються в інтенсивно-червоний колір з яскраво вираженими білими прожилками. Смак багатий, гостро-солодкий, з невеликою гірчинкою. Качани цього copту придатні для зберігання. Транспортабельність відмінна.
Вирощування ендівію (інша назва культури) з насіння - нескладний процес, адже культура невибаглива і не потребує уваги. Любить поживні, вологі ґрунти та сонце. Догляд полягає у прополках, рідких поливах, після яких підживлюю азотними добривами.
Темно-червоне листя вживають у свіжому, вареному та тушкованому вигляді. Його гострувато-солодкий смак додає пікантності салатам, бутербродам і закускам. Лікарські властивості цикорію роблять його незамінним для здоров'я.
Високий вміст вітамінів А, С, групи В та мінералів (калій, залізо, мідь, кальцієм, фосфором) зміцнює імунітет. Вживання салатового цикорію в їжу сприяє профілактиці та лікуванню діабету (містить до 60% інсуліну), астми, глаукоми, анемії, хвороб ШКТ, онкології. До того ж цикорій на грядці це не тільки корисно, але й надзвичайно красиво.