Термін дозрівання: вересень - жовтень
Колір плоду: жовто - зелений
Маса плоду: 80 -90 г
Вид пакування: контейнер пластиковий (2 л)
Далматський або Турецький білий - вважається одним із кращих столових сортів. Отриманий в Грузії в 1901 році.
Плоди грушеподібні, жовтувато - зелені з малиново - рожевою мʼякоттю. Шкірочка тонка, з поздовжніми тріщинками. Мʼякоть плодів соковита, солодка, з легкою кислинкою. За смаковими якостями він вважається одним із найкращих сортів.
Сорт є самоплідним, високоурожайним. Дерева здатні плодоносити до досягненні віку 3 років. Вирощується у формі куща, його висота обмежується шляхом обрізки.
В умовах півдня здатний давати два урожаї за сезон. При цьому особливістю є те, що плоди першого врожаю досягають великого розміру - до 180 - 200 г.
Інжир Далматський відносять до доволі морозостійких сортів, він витримує морози до –15°С. Вирощувати інжир можна як в оранжереях та теплицях, так і у відкритому ґрунті, забезпечивши надійне накриття. У разі обмерзання, відновлюється досить добре. Підходить для вирощування у контейнерах.
Плоди використовуються в свіжому вигляді, хоча й придатні для в'ялення та приготування цукатів.
Інжир Далматський - містить багато калію, що корисно для сердечників. Перевершує інші фрукти за вмістом заліза і кальцію. Сухофрукти ж з інжиру посідають перше місце за вмістом клітковини.
Теги: Далматський, інжир