Вік саджанця: 1.5 роки
Висота саджанця: 40 - 50 см
Період дозрівання: ранній, перша декада липня
Маса ягоди: 1,8 - 2,2 г
Урожайність: 4-8 кг з куща
Висота куща: 1,2 - 1,8 м
Вид упаковки: контейнер пластиковий Р11 (0.8 л)
Ерлі Блю - один з найбільш ранніх сортів лохини американської селекції. Підходить як для промислового вирощування, так і для присадибних ділянок. У виробництві з 1952 року.
Дозрівання ягід починається з першої декади липня. Урожай з куща в середньому 4-7 кілограмів. Плодові кисті середньої величини, щільні. Ягоди середньої величини, світло-блакитного кольору, щільні, не опадають з куща до повного визрівання. Терпкі, кисло-солодкі, з винно-ягідним захопливим ароматом, приємного смаку. М'якоть ніжно-зелена з легким рожевим відтінком - якість ягід відмінна. Але для ягід не рекомендується тривале зберігання і далеке транспортування.
Лохина цього сорту має середньорослий прямостоячий кущ, висота якого зазвичай коливається в проміжку 120-180 см. Кущ відрізняється низькою здатністю пускати підземні бруньки, що, в свою чергу, не створює додаткових проблем з обрізанням рослини.
Лохина сорти Ерлі блю, як і представники інших сортів, любить добре освітлені і прогріті сонцем місця. Затінення призведе до зменшення солодості ягоди і загального зниження врожайності. Грунт там, де висаджується лохина, повинен добре дренуватися, оскільки рослина не терпить застою води. Кислотність грунту повинна бути високою, інакше ягідна культура просто загине.
Лохина Ерлі блю відрізняється високою стійкістю до зниження показників температури. Тому, якщо помічено підмерзання нових молодих пагонів, то не варто панікувати. У більшості випадків рослина здатна досить швидко відновитися.
До основних переваг лохини сорту Ерлі блю відносяться прекрасний солодкий смак плодів, висока морозостійкість, після дозрівання ягоди довго не осипаються.
Ерлі блю - сорт, який може порадувати соковитими смачними ягодами вже в липні. При цьому за ягодою не потрібно особливого догляду. Головне - дотримуватися правил посадки, стежити за кислотністю грунту і своєчасно поливати й удобрювати культуру.