Термін дозрівання: вересень – жовтень
Колір плоду: червоно-фіолетовий
Маса плода: 40 – 50 г
Вид упаковки: пластиковий контейнер
Фініковий Неаполітанський - сорт інжиру, отриманий 1901 р. із Франції (м. Орлеан), але через довге становлення та подорожі, тепер його прийнято називати італійською, адже культивували його саме в Італії. Назва, що говорить, також вказує на це. Відомим громадськості він став у 40-х роках минулого сторіччя. Селекціонери постаралися зробити його більш стійким до природних змін температури та посух. Їм вдалося досягти фактичної невразливості для шкідників та різних захворювань, які при грамотному догляді не торкаються сортових дерев.
Дає один урожай плодів, запилення не потребує. Плодоношення настає в середині осені, приблизно наприкінці вересня або на початку жовтня. Плоди середні, вагою 40-50 г, овально-грушоподібні, з довгими товстими шийками, слабо ребристі, майже без опушення. Шкірка ніжна, але щільна, жовтувато-зелена, з червоно-фіолетовим розмитим рум'янцем, більш інтенсивним на сонячному боці. М'якуш темно-малиновий. Плоди солодкі, з помірною кислотністю. У свіжому та сушеному вигляді плоди дуже смачні.
Високе, чудово та швидко зростаюче інжирне дерево розвивається за короткий термін і швидко набирає сили. Його крона має кулясту форму, широка і густо усипана зеленим великим листям. Рослини чудово почуваються на легких грунтах і чудово переживають посуху, швидко відновлюючись, навіть якщо крона була пошкоджена відсутністю вологи або морозами.
Цей сорт відрізняється високою приживаністю і добре росте на ділянці без зайвих вкладень у нього. Для хорошого плодоношення необхідний тільки стандартний вміст з підживленням, поливом та розпушуванням ґрунту. Перед зимівлею стебла обов'язково вкорочують, вирізають усі пошкоджені та слабкі, залишаючи всього 4–5 найсильніших стволів. Далі їх пригинають до ґрунту і вкривають нетканим матеріалом або лапником.
Інжир Фініковий неаполітанський - гідний садовий екземпляр, який відрізняється високою декоративністю, а також дає в міру солодкі та позбавлені вираженої кислотності плоди.
Теги: інжир, Неаполітанський