Фенхель овочевий Саммер Ерлі відноситься до ранньостиглих сортів. М'ясисті плоди зі щільною структурою мають правильну округлу форму. Має характерний солодкувато-анісовий аромат та злегка гострий смак, завдяки чому широко використовується в кулінарії. Листки дрібно посічені, зелені, нагадують кріп. У кулінарії застосовуються обидві частини: м'якоть – в якості тушкованого гарніру до рибних і м'ясних страв, листя – в якості приправи під час приготування соусів або консервації.
Основною умовою вирощування фенхеля у відкритому грунті є правильний вибір ділянки для посадки. Він неодмінно повинен бути захищений від вітру і добре освітлюватися сонцем. Рослина віддає перевагу родючим ґрунтам середньої важкості. Реакція ґрунту повинна бути слаболужною. Культура потребує систематичного і рясного поливу, в іншому випадку качани будуть дрібними. Двічі за сезон рекомендується вносити добрива.
Головна цінність фенхелю — саме плоди-цибулини, заради яких він і вирощується. Це просто джерело вітамінів і мікроелементів. У них міститься велика кількість ефірних масел, жирних кислот, вітаміну С, В, Е, РР, каротину, калію, кальцію, магнію, заліза та ін.
Солодкуваті цибулини цієї рослини просто незамінні для захисту імунітету в холодну пору року. Крім цього вони мають спазмолітичну, сечогінну і дезінфікуючу властивості, але діють на організм дуже м’яко. З цієї причини його настій можна застосовувати навіть немовлятам при кольках в перший рік життя. Ця рослина добре виводить шлаки і токсини з організму, відновлює апетит і покращує роботу всього шлунково-кишкового тракту. Чай, приготований з додаванням цієї рослини, має заспокійливий ефект. Його низькокалорійні плоди будуть доречними тим, хто бореться із зайвою вагою. Вони відмінно втамовують почуття голоду, насичуючи при цьому організм необхідними біологічно активними речовинами. Фенхель можна використовувати для приготування різних овочевих, рибних, м’ясних страв, супів і соусів, а також пирогів, печива, пудингів, компотів і лікерів.
Теги: Фенхель овочевий, насіння