Термін дозрівання: середній - 130 - 145 днів (середина серпня)
Колір ягоди: рожевий
Маса ягоди: 6 - 10 г
Урожайність: 25 кг з куща
Морозостійкість: - 22С (без вкривання)
Призначення сорту: столовий
Вид пакування: плівка стрейчева
Фламінго - столовий сорт винограду молдавської селекції, один з порівняно молодих. Сорт відрізняється надзвичайною стійкістю до хвороб, а також досить невибагливий в догляді, оскільки слабо залежить від агротехнічних хитрощів.
Кущі Фламінго виростають середнього зросту. Пагони в середньому мають висоту від 2 до 3 метрів. Завдяки цвітінню квітками функціонально жіночими, запилення рожевого винограду Фламінго проходить добре, чому сприяє легкий пилок, що прекрасно переноситься вітром. З цієї причини можливі перевантаження урожаєм винограду. Це, в свою чергу, загрожує гіршим дозріванням ягід і зниженням смакових якостей врожаю. Явище горошіння досить рідкісне.
Характерний колір ягід після дозрівання - рожевий з восковим нальотом, причому чим більше вони знаходяться на сонці - тим більш насиченим є колір. Форма ягід кругла, може бути трохи витягнута. Вага однієї стиглої ягідки 7-10 грам. М'якоть досить м'ясиста, володіє приємними смаковими якостями. Через перевантаження урожаєм кущ потребує нормування, так як без цієї процедури можлива розтягнутість дозрівання врожаю і мале накопичення цукру.
Виноград має середню стійкість до таких захворювань як мілдью, оїдіум, сіра гниль. Не уражається кліщем. З метою захисту від ос рекомендується спеціальна обробка кущів або хімічними препаратами, або пастками або сіточками для грон. Добре переносить низькі температури, особливо до -22 ° С. Однак якщо видається холодне літо, і піде дощ, то виноград може тріскатися. Для збереження хороших гастрономічних якостей рекомендується не перетримувати урожай на кущах і обрізати листя поблизу грон. Обробка винограду від шкідників і хвороб проводиться для Фламінго не частіше, ніж для інших столових сортів.
Фламінго стає все більш популярним серед виноградарів завдяки врожайності, морозостійкості і невибагливості.