Гірчиця салатна - це однорічна рослина, що в молодому віці утворює розетку компактних блідо-зелених соковитих і ніжних листків. Зелень гірчиці листової багата вітамінами, мікроелементами, мінеральними солями. Листя молодих рослин мають приємний гірчичний смак. Використовують її в їжу в основному в сирому вигляді, в салатах, а також солять і консервують.
Рослина холодостійка, добре розвивається при ранньовесняному (як тільки дозволить грунт) і пізньолітньому терміні посіву. Влітку гірчиця швидко стрілкується і її листя раніше грубіють. Салатна гірчиця вимоглива до вологи (потребує регулярних поливів, при нестачі вологи смак листя погіршується). Салатна гірчиця вимоглива до родючості грунту - ґрунт під посів гірчиці помірно удобрюють компостом.
Ця культура скоростигла. Велика розетка блідо-зелених соковитих і ніжних листків утворюється через 25-40 днів після появи сходів. При висоті рослин 10-15 см (через 35-40 днів після посіву) проводять вибірковий збір. Остаточно урожай прибирають до утворення квітконосних пагонів. Салатну гірчицю успішно вирощують взимку в домашніх умовах, висіваючи в неглибокі ящики з легкої грунтовою сумішшю врозкид. Листя готові до вживання через 10-12 днів після появи сходів.
Теги: Гірчиця салатна