Гірчиця салатна Червона – різновид листової гірчиці, яка за сприятливих умов зростання швидко утворює велику розетку соковитих червоно-зелених строкатих листків. У їжу йде надземна частина рослини, яку зрізають, не чекаючи формування квітконоса.
Швидкостигла культура - вегетаційний період 25-30 діб. Збирання врожаю – зрізають розетку повністю або листя вибірково.
Підходить як для відкритого ґрунту, теплиць, так і для вирощування на підвіконні. Листя темно-червоного кольору, ароматні, соковиті та ніжні. Сорт стійкий до цвітіння.
Холодостійка культура – легко переносить короткочасні заморозки, але дуже чутлива до нестачі сонячного світла – у півтіні хворіє на хлороз. ґрунт підходить будь-яка, крім піщаної або заболочених ділянок. Найкращі попередники – огірки, картопля, томати, цибуля та ін. Особливість культури – гірчиця оздоровлює ґрунт. Рекомендується посадка конвеєром – інтервал 10-15 днів.
Свіже листя гірчиці використовують для приготування вітамінних салатів, для бутербродів, як гарнір до м'ясних і рибних страв. Заготовляють листя гірчиці і на зиму – консервують та солять. Містить каротин, вітаміни, солі кальцію та заліза, а також антиоксиданти. Салатна зелень червоної гірчиці покращує метаболізм, виводить токсини і сприяє схуднення та покращує травлення. Також червона гірчиця зміцнює стінки судин та підвищує імунітет, допомагає при застудних захворюваннях. Добре підходить для прикраси саду.
Теги: Гірчиця салатна, насіння