Термін дозрівання: вересень - жовтень
Колір ягоди: червоний
Маса ягоди: 1,2 - 1,5 г
Урожайність: 20 - 40 кг
Вид упаковки: контейнер пластиковий Р11 (0.8 л)
Горобина звичайна - виключно декоративне дерево протягом всього року, завдяки своєму яскраво-зеленому листю. На початку літа вона вкрита білими, кремовими або рожевими ароматними квітами. Восени листя горобини набуває дивовижного багряного відтінку, проходячи стадії жовтого і помаранчевого. Взимку горобина прикрашена шикарними гронами важких блискучих ягід: яскраво-червоних, рожевих, кремових, жовтих або коричневих.
Плоди кулясті до 1 см в діаметрі, оранжево-червоні або червоні, блискучі, соковиті, кислі, терпкі і гіркуваті на смак. Цвіте в травні - червні, плоди дозрівають у вересні, зазвичай висять до початку зими. Плодоносить з 5-7-річного віку щорічно.
Горобина звичайна представляє собою дерево або чагарник і досягає у висоту до 12 м. Росте швидко, за один рік виростає на 0,5 м. Горобина це досить високе дерево, тому садити її доцільно по межі саду, щоб не затіняла ділянку, наприклад, по периметру з північного боку.
Рости горобина може на будь-яких, навіть бідних грунтах, але все ж таки віддає перевагу грунту родючому - легкі і середні суглинки, що добре утримують воду. Морозостійка. Від заморозків плоди горобини втрачають терпкість і гіркуватість і набувають більш приємного смаку. Живе до 200 років. Горобина досить стійка до різних шкідників і хвороб.
Звичайна горобина - одна з найпоширеніших рослин з високими декоративними якостями. Ягоди цієї культури використовуються у виноробстві, кулінарії, служать відмінною підмогою для неперелітних птахів, що залишаються на зимівлю. Також горобину дуже широко застосовують як у народній, так і в офіційній медицині. Квіти горобини люблять бджоли, а мед, отриманий з горобини, має протизапальні властивості і підвищує імунітет. Горобина - дерево, яке принесе багато користі та позитивних емоцій!