Коріандр - однорічна трав' яниста рослина, що входить в перелік найвідоміших спецій світу. Більшість людей помиляється, думаючи, що кінза і коріандр - це різні прянощі. Насправді коріандром прийнято називати насіння рослини, а його зелень - кінзою.
Однорічна рослина. Вегетаційний період від сходів до отримання продукції 30-40 днів. Кущ гіллястий, висотою 70-90 см. Для одержання насіння посів проводять навесні, а для отримання свіжої зелені посіви можна проводити багаторазово, починаючи з ранньої весни і до середини літа, з інтервалом 15-20 днів. Вирощувати коріандр можна як у закритому, так і у відкритому грунті. У закритому грунті насіння коріандру можна висівати протягом усього року. У відкритому грунті насіння слід висівати з кінця квітня, оскільки культура теплолюбна, ніжна і боїться заморозків. Глибина загортання насіння - 1-1,5 см.
Свіжу зелень додають у салати, м'ясні та овочеві страви, бутерброди. Рослина має характерний смак і аромат, тому в свіжому вигляді його вживають менше. Насіння коріандру широко використовують в кулінарії для ароматизації хліба і кондитерських виробів.
Коріандр вважається однією з найбільш корисних прянощів. Є багатим джерелом дієтичної клітковини, заліза, магнію і марганцю. Покращує смакові і ароматичні якості страв. В лікарських цілях коріандр використовують при серцево-судинних захворюваннях, для лікування виразок та гастритів, зміцнення судин і серцевого м'яза, підвищення апетиту. Запах коріандру приваблює бджіл і відлякує шкідливих комах.