Коріандр салатний Слоуболт дуже популярний і широко використовується в кулінарії. Це однорічна холодостійка рослина, яка не схильна до стрілкування. Середньостиглий салатний сорт коріандру. Вегетаційний період – 30-50 днів. Культура використовується для вирощування у відкритому ґрунті на зелень. У рослини розетка піднята, добре вкрита листям. Висота рослин до 30 см, середня маса листя - 25-30 г. Сорт має чітко виражений пряний аромат і приємний ніжний смак. Насіння у відкритий ґрунт висівають у квітні. Для безперервного збору зелені посіви повторюють кожні 2-3 тижні. Рослини рекомендується розміщувати за схемою 10 х 15 см.
У листі коріандру міститься багато каротину, аскорбінової кислоти, вітамінів А, В1, В2, С, Р. У плодах є від 0.5-1.4% ефірної олії. Смак плодів коріандру солодкувато-пряний плюс своєрідний запах.
Свіжа зелень коріандру використовується для ароматизації м'ясних та овочевих страв, салатів, риби. Насіння кінзи та сушена зелень, також застосовуються як спеції, приправи при приготуванні тушкованого м'яса та дичини, ковбас, маринованої риби, хлібобулочних виробів, при засолюванні капусти, виготовленні соусів, сирів та ін.
З лікувальною метою використовують стебла, листя, квіти, плоди (насіння). Сировину сушать під навісом, розстилаючи тонким шаром. Рослина використовують як хороше жовчогінне, покращує травлення, протизапальний, кровоочисний, ранозагоювальний, сечогінний засіб.