Кріп — один з найпоширеніших варіантів домашнього зелені, що не дивно, якщо врахувати широку область його використання. Вирощені гілки додають у перші та другі страви, використовують у рецептах народної медицини і навіть готують з них косметичні засоби, тому питання вирощування ароматної зелені ніколи не втратить актуальності.
Ранньостиглий сорт кропу з підвищеною врожайністю. Рослина містить велику кількість вітамінів, приносити користь при вживанні свіжим, а також підходить для приготування заготовок на зиму. Культура відрізняється високою продуктивністю, приємними смаковими якостями та ароматністю.
Кріп можна сіяти по серпень у відкритий ґрунт на глибину 2 -3 см. Культура потребує достатньої кількості солнечного світла, регулярного поливу, очищення грядок від бур'янів та періодичного розпушування ґрунту. Строк повного дозрівання – 35-45 днів. Кущ рослини розлогий, з великою кількістю листя яскраво-зеленого кольору.
Кущовий кріп - дуже зручна культура, яка з однієї рослини дає багато зелені і росте практично без парасольок. Основною особливістю є тривалий період формування зелені до моменту цвітіння, що дозволить отримувати врожай ароматної зелені набагато довше.
Теги: Кріп кущовий, насіння