Термін дозрівання: вересень - жовтень
Колір плоду: темно - синій
Маса плоду: 35 - 40 г
Вид пакування: контейнер пластиковий
Кримський чорний - сорт, батьківщиною якого є Франція. Звідти він прибув під назвою Фіолетовий з Бордо. У 1901 році здобув ще назву Муассон.
Інжир частіше вирощується у формі куща, хоча в природі висота рослини може досягати 3 м. Сорт гарно відгукується на обрізку та легко піддається формуванню, що дає можливість отримати компактний та зручний в догляді кущ.
Сорт є самоплідним. Плоди вирізняються солодкими смаком з легкою кислинкою та сильним ароматом. Мають асиметричну форму груші, шкірка забарвлена в темно - синій колір з фіолетовим відтінком. Всередині темно - рожева м'якоть. Плоди можуть зберігатися протягом тривалого часу. Придатні для споживання в свіжому вигляді та на переробку.
В умовах півдня сорт плодоносить двічі за сезон. Перший урожай більш крупний. Оскільки сорт не потребує запилення, його можна вирощувати і в якості кімнатної рослини. В холодних кліматичних умовах вирощується з обов'язковою наявністю укриття на зиму чи вирощування в теплицях. З укриттям буде легше справлятися, якщо сформувати інжир у вигляді низькорослого та розлогого куща, при цьому посадивши саджанець під кутом. Надає перевагу сонячним місцям та гарному поливу. При недостачі світла шкірка на плодах буде з жовтизною. Інжир відрізняється своїми унікальними захисними властивостями, тому рідко піддається нападкам шкідників і комах. Це дає йому велику перевагу у догляді і полегшує формування крони.
Ще Авіценна називав інжир корисним продуктом для людей похилого віку, тому що його плоди знижують рівень холестерину, стимулюють роботу кишечнику, мають потогінні властивості та виводять з організму солі й токсини. Крім цього, як свідчить практика, плоди інжиру сприяють нормалізації тиску.