Термін дозрівання: ранній - 110 - 120 днів (середина серпня)
Колір ягоди: біло - зелений
Маса ягоди: 7 - 10 г
Урожайність: 25 - 30 кг з куща
Морозостійкість: - 23С (без вкривання)
Призначення сорту: столовий
Вид пакування: плівка стрейчева
Лора або Флора - належить до найулюбленіших столових сортів серед садівників, який вирізняє висока врожайність і чудовий смак ягід з легким відтінком мускату. Селекціонований в Одеському Інституті виноградарства ім.Таїрова. У Держреєстрі числиться під назвою Флора. Винятковими властивостями сорту є досить тривалий термін зберігання після збору врожаю, хороша транспортабельність і тривале збереження ягід безпосередньо на кущах.
Пагони мають середню швидкість росту. Кущі середнього розміру.
Грона конічної форми, вага від 1 до 2,5 кг. На кущі зазвичай розвиваються практично однакові грона, що мало відрізняються один від одного розміром і вагою. Ягоди ніжного молочно-салатового кольору, покриті світлим восковим нальотом, овальні, довгасті або циліндричні. Ягода добре кріпиться до плодоніжки, не опадає протягом тривалого часу. М'якоть хрустка, щільна. Має приємний, багатий, гармонійний смак з відтінком мускату. Солодкість плодів знижується при високій вологості грунту і повітря, особливо на фоні прохолодної погоди. Насінини великі і жорсткі. Сорт високоврожайний, дозрівання ягід дружнє, але велике навантаження на кущ знижує смакові якості плодів. Немає схильності до розтріскування.
Виноград слід розташовувати на ділянках, рясно освітлених променями сонця і захищених від протягів. Найкраще розташовувати виноградник біля високих парканів або стін. Це місце повинно весь день освітлюватися сонцем. Полив обов'язковий, регулярний і постійний. У спекотну погоду кількість поливів і обсяг води збільшують, в сиру і прохолодну не поливають зовсім. Взимку Лору вкривати обов'язково, якщо температура опускається нижче 15 °. Молоді кущі можна засипати грунтом, а більш зрілі - сіном, соломою або мульчею. Не використовують матеріали, що погано пропускають повітря.
Сорт Лора зовсім не схильна до нападу сірої гнилі, мілдью уражається вкрай рідко, так як має високу стійкість проти неї. Головну небезпеку становить оідіум, проти якого у Лори зовсім немає імунітету. Щоб уникнути зараження, проводять регулярні обробки різними засобами.
Смачні ягоди, велика кількість врожаю, нескладний догляд, невисока вимогливість до умов вирощування, стійкість до холодів - всі ці якості роблять Лору одним з найулюбленіших сортів, як у досвідчених, так і початківців виноградарів.