М’ята перцева - лікарська та ароматична культура. Привертає увагу оригінальне забарвлення листя - світло-жовте. Рослина багаторічна, невибаглива, зацвітає в перший сезон. Підходить для посадки в бордюри і контейнери, дозволяє створювати ефектні акценти в саду. Рослини декоративні весь сезон.У їжу вживають свіжі і сушені листя, молоді пагони і квітки. Їх використовують для ароматизації чаю, різних напоїв, додають до салатів, овочевих і м'ясних страв. Висаджують на добре освітлених місцях. Віддає перевагу легким, дренованим ґрунтам.
Всі частини рослини виділяють приємний анісовий аромат. Зацвітають в рік посіву через 12-14 тижнів. Для отримання більшої зеленої маси навесні в міру відростання рекомендується провести сильну обрізку - м'ята буде краще кущитися.
Для сушки м'яту прибирають на початку цвітіння, коли в листі вміст ефірної олії найвище. Зрізані стебла розкладають в тіні тонким шаром на тканині або папері або пов'язують в пучки і підвішують в добре провітрюваному місці, потім суцвіття і листя обривають, і зберігають в щільно закритій тарі в сухому, прохолодному, захищеному від сонця місці. У такому вигляді м'ята відмінно зберігає запах всю зиму. Для споживання в свіжому вигляді листя і пагони зрізають в міру потреби.