М'ята перцева - дуже ароматна багаторічна рослина. Кущ гіллястий, висотою 40-80 см. Листя яйцевидної форми, зубчасті, темно-зеленого забарвлення, з сильним ароматом.
М’ята перцева не вимоглива до тепла, але любить світлі ділянки з родючим, вологим, добре і глибоко обробленим ґрунтом.
Збір листя проводять в період цвітіння, коли в них накопичується найбільша кількість ефірних масел. У їжу вживають свіжі та сушені листя, молоді пагони і квітки. Їх використовують для ароматизації чаю, різних напоїв, кондитерських виробів, додають до салатів, овочевих і м'ясних страв, як спеція використовують при солінні огірків, кабачків і томатів.
Теги: М'ята перцева Лідія, насіння