Марокканська м'ята - сорт, який відрізняється більш м'яким ароматом і смаком, ніж у більш поширеної перцевої м'яти. Вирощувати її можна і в домашніх умовах, а сфера застосування м'ятного листя дуже широка.
Марокканська м'ята є багаторічним ароматичним кущем. Рослина має досить компактні розміри - до 60 см заввишки. Стебла у рослини прямостоячі, листя - рельєфні, зморшкуваті, з гострими зазубринами по краях і опушенням на поверхні. За кольором листя темно-зеленого відтінку.
Марокканська м'ята відноситься до вологолюбних рослин, при її вирощуванні потрібно стежити, щоб грунт завжди залишався злегка вологим. Добре росте на сонячних місцях, виносить затінення. Віддає перевагу родючому грунту. М'ята славиться високою стійкістю до морозів, підходить до вирощування в будь-яких регіонах. Кущики гармонійно виглядають в одиночних і групових посадках. У ландшафтному дизайні культуру висаджують уздовж алей, в садах, міксбордерах. В саду, де росте марокканська м'ята, створюється неповторний бадьорий аромат.
Збирати свіже листя м'яти рекомендують навесні, до початку цвітіння рослини. В кінці травня або на початку червня м'ята вже встигає накопичити максимум корисних речовин і ефірних сполук в своєму листі. Найбільшу користь приносять листя м'яти першого року зростання.
Саме марокканська м'ята найчастіше використовується в кулінарних цілях. Вона володіє більшою популярністю, ніж перцева, оскільки смак у неї більш м'який і не такий пекучий. Цінителі рослини особливо відзначають його незвичайний аромат. Трава має освіжаючий, холодний і в той же час солодкуватий запах.
Марокканську м'яту переважно використовують в приготуванні напоїв. Її додають в холодні фруктові та алкогольні коктейлі, в гарячі чаї та інші напої, широко використовуються м'ятні листочки при приготуванні мохіто.
Також марокканської м'ятою можна прикрасити овочевий або фруктовий салат, додати незвичайний смаковий відтінок і аромат гарячих м'ясних страв. Застосовують рослину при створенні десертів. М'ята в поєднанні з солодкими інгредієнтами дозволяє створити особливо оригінальні поєднання смаків. Але найбільше цей сорт відомий завдяки знаменитому марокканському чаю, освіжаючому і добре втамовує спрагу.
Марокканська м'ята - корисна рослина з дуже приємним смаком і ароматом. Виростити м'яту можна на власній ділянці, а використовують її листя як для лікування недуг, так і для приготування напоїв або кулінарних страв.
Теги: М'ята марокканська