Виростити кореневу петрушку на своїй ділянці може кожен. Цей різновид має ширше застосування в порівнянні з листовими сортами, а значить для неї обов'язково потрібно виділити місце на грядці. Зібраний урожай принесе користь здоров'ю та допоможе зробити смак страв різноманітнішим.
Рослина формує в підземній частині м'ясистий коренеплід, який використовується в кулінарії та з лікувальною метою. Після збирання врожаю коренеплоди використовують для приготування настоїв та відварів, додають у супи, салати, м'ясні та рибні страви.
Пізньостиглий, високоврожайний кореневий сорт. Корінь петрушки "Берлінська" має великі їстівні, схожі на листову петрушку листя, але не слід плутати їх зі звичайною кучерявою або листовою петрушкою, оскільки жодна з них не дає їстівного коріння. Цей специфічний сорт вирощується здебільшого заради їстівного коріння, а не для зелені. Коренеплоди конічні, довжиною 20-22 см, масою 110-130 г, з білою м'якоттю відмінного смаку. Він солодкий, ніжний, без будь-якої землистості. На смак наче морква, приготовлена із петрушкою для аромату.
Дуже легко росте, їстівне як листя, так і корінь. Використовується у свіжому вигляді, для сушіння та заморожування. Особливо добре поєднується з іншими коренеплодами, такими як морква, картопля, ріпа та цибуля. Використовуйте корінь петрушки в м'ясних стравах, рагу та овочевих сумішах, щоб додати глибину та аромат.
Хоча коренева петрушка не так поширена, як інші кореневі овочі, вона надзвичайно смачна і заслуговує на ширшу популярність. Цінність сорту: висока врожайність, відмінні смакові якості зелені та коренеплоду, великий вміст вітаміну С, гарна лежкість.
Теги: Петрушка коренева, насіння