Петрушка кучерява - дворічна трав'яниста рослина сімейства парасолькових. Листова петрушка раннього терміну. Стійка до нетривалої посухи та похолодання. Вирощування – цілорічний. Збирання врожаю – 4-5 зрізів протягом вегетаційного періоду. Перший зріз можливий за 60-65 днів. Листя петрушки дуже красиве, кучеряве, інтенсивно зелене, з приємним ароматом. Довго залишаються свіжими після зрізання.
Петрушка має пряний запах, солодкуватий пряний і терпкий смак. Широко використовується у замороженому, сушеному та свіжому вигляді. Відмінно підходить для приготування приправ. Листя і коріння петрушки в сушеному та у свіжому вигляді широко застосовуються для ароматизації в кулінарії та консервній промисловості. За вмістом вітамінів петрушка перевершує багато овочів і фруктів.
Теги: Петрушка листова, насіння