Петрушка - пряна рослина, без якої не обходиться жоден город. Корисні властивості петрушки, приємний аромат, що покращує смак будь-якої страви, зробили її невід'ємним атрибутом будь-якого городу.
Середньостиглий листовий сорт з інтенсивним відростанням зеленої маси. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 65-75 днів. Перше збирання зелені проводять при досягненні листям висоти 15-20 см, наступні зрізи роблять через 30-35 днів, коли вони відростуть до колишніх розмірів. За сезон одержують 4 - 5 зрізок листя.
Петрушка - дворічна рослина. Листя ніжне, солодке, ароматне, з високим вмістом вітаміну С. Коренеплід великий, рівний, білий, довжиною 20 - 25 см.
Сорт холодостійкий, добре переносить зиму на відкритому ґрунті без укриття, стійкий до грибкових хвороб. Рослина світлолюбна, добре росте також у півтіні.
Петрушка - дуже морозостійка рослина, тому свіжу зелень можна отримувати з грядки з ранньої весни до пізньої осені, доки не випаде сніг. Для отримання молодої зелені багато садівників використовують так званий конвеєрний спосіб, при якому посів насіння проводиться з інтервалом в 2-3 тижні і може тривати до глибокої осені (підходить для листової петрушки).
Корисні підказки! Помідори та спаржа на вашій ділянці зростатимуть краще, якщо поряд росте петрушка. Посадіть її біля троянд – і їхній аромат посилиться!
Теги: Петрушка листова, насіння