Термін дозрівання: подвійне плодоношення
Колір плоду: жовто-зелений
Маса плоду: 80 – 100 г
Вид упаковки: пластиковий контейнер
Поморійський – самоплідний, двох урожайний сорт інжиру, отриманий 1960 р. у місті Поморіє (Болгарія).
Кущ потужний, дає багато міцної, високої та міцної порослі, яку необхідно постійно видаляти. Найкраще це робити на ранніх етапах її появи. Листя трьох-і пятилопастные, великі, широкі, з товстими черешками, темно-зеленого кольору, знизу злегка опушені.
Плоди першого врожаю великого розміру, витягнутої грушоподібної форми, асиметричні з вузькими довгими шийками. Шкірка зеленувато-жовтого кольору. М'якуш ніжний, соковитий, дуже солодкий з легкою кислинкою, насиченого, рожево-червоного кольору. Другий урожай характеризується широкими, асиметричними плодами. Форма смоківниці вузько-грушоподібна з грубими, короткими плодоніжками. Шкіра тоненька, світло-оливкового кольору, іноді трапляються плоди з бурими відтінками у верхній частині. М'якуш плодів другого врожаю напрочуд ніжний і смачний, темно-червоного, насиченого кольору, соковитий і солодкий. Перестиглі плоди опадають.
Сорт вирощують за традиційною для інжиру технологією. Він потребує формування куща, видалення порослі, харчування, нормування врожаю, проведення зелених операцій. Агротехніку слід коригувати залежно від ґрунтово-кліматичних особливостей регіону вирощування. На зиму потребує укриття.
Інжир навіть корисніший за яблука. В інжирі заліза набагато більше, а калію стільки ж, що й у горіхів. Інжир добре впливає на стан кровоносної системи, покращує настрій та нормалізує сон. З давніх-давен дерево інжиру вважали символом родючості, багатства і любові. Отже, посадивши інжир, ви виростите у своєму саду невеликий знак благополуччя!
Теги: Поморійський, інжир