Редька зимова чорна - пізньостиглий високоврожайний сорт редьки чорної, вегетаційний період 90-100 дня. Коренеплоди округлої та плоскоокруглої форми, діаметром 10-12 см, масою 250-350 г. Шкірка гладка, чорна. М'якуш білий, щільний, соковитий, слабогострого, пікантного смаку.
Сорт «Зимова чорна» стійкий до цвітіння, добре зберігається до весни. Її вітамінний склад ідеально збалансований, вона є рекордсменом за кількістю ефірних олій, органічних сполук та містить велику кількість необхідних мікроелементів – залізо, калій та магній. Є джерелом вітамінів та мінеральних солей у зимово-весняний період, коли відчувається дефіцит багатьох видів овочевих культур.
Сіють редьку рядовим способом у борозенки на відстані 30-40 см ряд від ряду, закладаючи на глибину 2-3 см. Якщо грунт сухий, то ділянку необхідно полити, при нестачі вологи коренеплоди набувають специфічного смаку, черствіють і стають в'ялими. На одній грядці редьку добре поєднувати з горохом, який підвищує родючість ґрунту.
Для зимового споживання редьку збирають перед настанням заморозків у жовтні. При збиранні грунт з коріння обтрушують, дрібні коріння і бадилля обрізають ножем, не зачіпаючи самого коренеплоду. Зберігають у льоху, при +3°С.
Теги: Редька зимова чорна, насіння