Вікторія є ранньостиглим, урожайним сортом ревеню. Вегетація займає 30-45 днів. Великі за розміром, трохи рифлені листя. Черешки біля основи темно-червоні, вище поступово стають зеленими. Довжина черешків до 70 см, маса - 240-500 г. Довжина листової пластинки до 60 см, ширина 70 см. Квіткові пагони дає на другий рік, які треба виривати, починаючи з кінця весни, не допускаючи їх швидкого зростання.
Смакові якості відмінні. Сорт насичений лимонною і яблучною кислотою, вітамінами, солями калію, магнієм. Багатий на білки і фруктозу, тому підходить для дієтичного харчування .Можна використовувати для приготування не тільки борщу і салатів. Сьогодні культуру додають в соки, із стебел готують мармелад, начинку для випічки. Рослина додасть кисло-солодкого смаку будь-якій страві.
Культура морозостійка і вологолюбна. Висівають навесні у відкритий ґрунт при досягненні t грунту +8-100С або в парник. Розсаду на постійне місце висаджують у вересні цього року або весною наступного. Перед пересаджуванням у відкритий ґрунт удобріть ґрунт органікою. Мульчуйте сосновою корою. Це запобігає пересихання ґрунту і захищає від бур'янів. Запорукою рясного врожаю стане своєчасний полив і систематичне розпушування землі.
Теги: Ревінь Вікторія, насіння