Період дозрівання: середній(середина липня)
Колір ягоди: ніжно - рожевий
Маса ягоди: 0,7 - 0,9 г
Урожайність: 5 - 7 кг
Вид упаковки: плівка стрейчева
Рожева перлина - гібридний різновид червоної смородини, виведений канадськими селекціонерами у 80-х роках минулого століття. Вирізняється відсутністю традиційної смородинової кислинки та досить крупними плодами.
М'якоть плодів відрізняється підвищеною солодкістю. Плодові кисті розташовано щільно. Вирізняється високою врожайністю. При гарному догляді кожне гроно містить до 16 великих, глянцевих, схожих на перлини ягід, які досить довго зберігаються на кущі.
Кущі високорослі (до 1,5 м), досить розкидисті, завдяки чому ягоди краще захищені від палючого сонця, а грунт зберігає велику кількість вологи. Характерна велика кількість бічних відростків. Потребує достатньої площі для посадки.
Сорт невибагливий до умов навколишнього середовища, районований по всій території країни. Плодоносить при мінімальному догляді. Стійкий до хвороб, заморозків та жари.
Рожева перлина - сорт, що привабливий завдяки тонкому, незвичайно солодкому десертному смаку. Ягоди можна їсти, не боячись при цьому здобути оскому. Окремо варто згадати про зовнішню красу кущів, які здатні не гірше декоративних чагарників прикрасити присадибну ділянку своїми стрункими, спрямованими вгору гілками, обвішаними гірляндами великих прозоро-рожевих ягід.
Теги: Рожева перлина, порічка, смородина рожева