Японська листова капуста Мізуна - салатна рослина, яка все ще вважається дивиною, але її ніжний пряний смак дуже приємний і викликає великий інтерес.
Ця культура на смак нагадує руколу, і продається під назвою Міцуна або Мізуна. Незважаючи на те, що Міцуну називають капустою, вона не утворює качана. Являє собою салат червонувато-бурого відтінку. Її батьківщиною вважається Японія.
Ультрастигла гірчична салатна культура - готова до вживання вже через 30-45 днів після посіву. Дає врожай зелені все літо. Листя бордового кольору, ажурне, ефектне, з різьбленим краєм створює досить пишну розетку. Смак пряний із легким ароматом свіжомеленого перцю, неповторний та пікантний. Квітки дрібні, забарвлені у світло-жовтий відтінок.
Вживають у свіжому вигляді, як салат. Містить комплекс вітамінів та мікроелементів, підвищений вміст йоду. Сприяє зміцненню імунітету, попереджує онкозахворювання.
Мізуну можна вирощувати цілий рік як на підвіконні, так і у відкритому ґрунті.
Теги: Гірчиця японська Мізуна