Лолло Росса - сорт салату, що має насичений темно-червоний колір, візерунчастий край, низьку калорійність, збалансований склад і чудовий смак. Однорічна ранньостигла культура, один з різновидів салату латуку, родом з Італії. Через невибагливість у догляді його може вирощувати кожен бажаючий: і господині у себе на кухні, і досвідчені агрономи на своїх плантаціях.
Культуру зазвичай висаджують на відкритому нейтральному або слабокислому грунті. Якщо не зрізати молоді пучки, рослина здатна дати нові сходи на наступний рік. Сорт характеризується стійкістю до низьких температур, тому висівати його можна в квітні-травні. Для посадки рекомендується вибрати територію, де багато сонячного світла і немає протягів. Перший урожай дозріває до липня.
Завдяки невибагливості сорт вирощується як в південних, так і в північних регіонах. Досить дотримуватися рясного і регулярного поливу, робити розпушування і проріджування міжрядь. Вегетаційний період - 40-50 днів. Маса дозрілого пучка - 250-300 г.
Хвороби і шкідники не страшні даному сорту, так що спеціальної обробки протруйниками не потрібно. А ось добрива вносять, особливо, якщо грунт не відрізняється родючістю. В цьому випадку можна використовувати підгодівлю для капусти.
Листя салату Лолло Роса легко засвоюються і тому корисні для шлунка. Крім того, речовини, що містяться в салаті, підвищують гемоглобін, полегшують перебіг діабету і навіть позбавляють від безсоння.
Салат просто незамінний в дієтичному харчуванні. Лолло Роса допомагає впоратися з гіпертонією і захворюваннями щитовидної залози. Особливо корисний салат літнім людям, так як добре впливає на розумову діяльність і покращує пам’ять. Крім того, сік салату Лолло Роса містить багато калію, який, як відомо, покращує роботу серцевого м’яза.
Теги: Салату насіння, Лолло Росса