Щавель Бельвільський – раннього терміну дозрівання – від сходів до технічної стиглості 40-50 днів. Розетка листя піднята, розлога. Листя щавлю велике, товсте, овально-яйцевидної форми, з рівним краєм, з гарним смаком. У їжу вживають молоді листочки (до цвітіння). Зрізати можна з ранньої весни до осені. Збирання врожаю проводиться вибірково, у міру формування зеленої маси. Врожайність листової маси висока.
Щавель невимогливий до ґрунтів. Тіневитривалий. Найкращі попередники - картопля, огірок, капуста, морква, буряк. Сіють насіння щавлю навесні (квітень), влітку (липень) та під зиму (жовтень). Насіння не варто закладати на глибину більше двох сантиметрів, тому що маленьким насінинам важко буде прорости через товстий шар землі, і вони просто не зійдуть. На одному місці вирощують до 5 років, після цього якість листя погіршується. На відміну від інших зелених культур, щавель мало накопичує нітрати, тому рекомендується підгодовувати мінеральними добривами.
Рекомендується для домашньої кулінарії та переробки. Користь щавлю полягає у наявності великої кількості вітамінів та мінералів, є чудовим джерелом аскорбінової кислоти.
Теги: Щавель Бельвільський, насіння