Селера, існуючи сьогодні у трьох видах – листовому, кореневому та черешковому, здатна задовольнити різноманітні смакові потреби людини та збагатити її організм гармонійним набором нутрієнтів. Одним з найпопулярніших сортів черешковоъ селери є Паскаль.
Паскаль – середньостиглий (100 – 120 днів від сходів до технічної стиглості) сорт черешковоъ селери. Черешки темно-зелені довжиною 20-25 см. Добре відгукується на підживлення перегноєм, золою азотно-фосфорно-калійними добривами.
Протягом вегетації ґрунт рихлять, мульчують перегноєм, проливають, підгодовують. Щоб поліпшити якість черешковоъ селери її треба відбілити. Для цього за два тижні до збирання черешка обережно зрушують і обгортають щільним папером. Це краще ніж підгортання, тому що після підгортання землею черешки набувають земляного присмаку.
Відрізняється холодостійкістю, посухостійкістю. Черешки селери Паскаль відрізняються гарними лежкістю та транспортабельністю. Врожайність 3,0-5,0 кг/м2.
Смакові якості та ароматичність хороші. Рекомендується для використання у свіжому, сушеному вигляді, заморожена черешкова частина чудово зберігає поживні властивості та ароматичність. Широко застосовується в домашній кулінарії, соліннях і маринадах, як спеції в різні страви.
Посів на розсаду кінець лютого – початок березня. Висадка розсади в грунт в кінці травня з 5-6 листами. Схема висадки 35x40 см.
Паскаль - сорт французької селекції, що під час його виведення був орієнтований на високу врожайність, гарні гастрономічні якості та стійкість до посухи та холодів. У результаті вийшов сорт, широко затребуваний овочівниками у багатьох країнах світу.
Теги: Селера черешкова, насіння