Шоколадна м'ята - сорт, який цінується за цікавий аромат: до її ментолової прохолоди доданий запах шоколаду і ванілі. Також вона має зелене з червоним відтінком листя.
Сорт м'яти перцевої Шоколад був виведений в Нідерландах. На відміну від всіх інших різновидів рослина володіє більш м'якими смаковими якостями і ароматом свіжості і шоколаду.
Висота кущів досягає 60 см, пагони розміщені вертикально. Листя округлої форми, за кольором зелено-фіолетове. Цвіте м'ята дрібними і зібраними в суцвіттями світло-фіолетового відтінку квіточками. Цвіте на початку серпня.
М'ята шоколадна добре розростається і на сонці, і в півтіні. Віддає перевагу багатому органікою вологому грунту, тому відмінно себе почуває біля водойм і в низинах. Отпимальний час для посадки - рання весна.
Зрізають пагони м'яти після викиду квітконосів або після закінчення цвітіння. Якщо догляд за рослиною буде якісним, то збирати урожай можна буде тричі за час його вегетації. У разі відщипування верхівок це буде служити стимуляцією до більш дружного розростання пряної культури.
М'яту шоколадну використовують для приготування м'ятних сиропів, додають в кондитерські вироби і морозиво, прикрашають фруктові салати зі свіжої полуниці. Хоча м'яту шоколадну в основному вирощують як пряність, але декоративні її якості також варті уваги. Вона під час цвітіння має дуже декоративний вигляд, а ще її можна посадити як грунтопокривну рослину. У будь-якому випадку вона принесе людям багато радості і користі.
Теги: Шоколадна м'ята