Шпинат суничний - однорічна трав'яниста рослина, один з найбільш ранніх весняних постачальників овочевої вітамінної зелені. Листя шпинату суничного вживають в їжу аналогічно листю звичайного шпинату: готують з них салати, додають в зелений борщ, овочеві і холодні супи, роблять начинку до випічки. Ягоди мають прісним, трохи солодкуватим смаком. Чим більше сонця і вологи отримує рослина, тим солодші і соковитіші виростають плоди, досягаючи в діаметрі 1 - 2 см. У міру дозрівання їх забарвлення змінюється від блідо-помаранчевої до вишневої. Збирати рекомендується перезрілі плоди, коли кількість цукрів в них досягне максимальної величини.
У свіжому вигляді ягоди по консистенції і зовні трохи нагадують шовковицю або малину. Їх можна додавати сирими в салати і перші страви, хоча частіше використовують для приготування варення, джемів, компотів, квасу. Завдяки знаходиться в ягодах природному природному барвнику, вони служать компонентом, що сприяє наданню красивого рубінового кольору спиртним і безалкогольних напоїв. Шпинат суничний лідирує серед овочевих і зелених культур за вмістом у ньому заліза. І листя, і плоди багаті вітамінами (А, В1, В2, С, Е, Р), жирними кислотами, різними біологічно активними речовинами, мікроелементами (кальцій, калій, магній).
Теги: Шпинат суничний, насіння