Сочевиця – одна з найдавніших сільськогосподарських культур. Залишки сочевиці знайдені в пірамідах Стародавнього Єгипту, єгиптяни готували з цієї культури різні страви та пекли хліб із сочевичного борошна. У сучасному світі сочевиця не перестала бути актуальним продуктом - вона дуже поживна, багата на білки, вітаміни і мінерали.
Однорічна трав'яниста рослина сімейства Бобові. Стебло тонке заввишки 50-70см. Квітки дрібні, білі або трохи блакитні. Боби короткі, плоскі, з 1-3 насінням коричневого кольору. У період вегетації сочевиця росте повільно, і з початком цвітіння її зростання помітно прискорюється. Посів у відкритий ґрунт – квітень-травень. Збирання врожаю - червень-серпень.
Смачна, дуже корисна та ситна сочевиця для споживання у вареному вигляді. Її можна додавати до салатів, супів, використовувати як гарнір. Також дуже корисне вживання паростків у свіжому вигляді.
Сочевиця є відмінним природним джерелом фолієвої кислоти, заліза, практично повністю засвоюваних рослинних білків, завдяки чому цей харчовий продукт можна використовувати як альтернативу молоку та м'ясу. Крім того, її регулярне вживання нормалізує обмінні процеси, роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує стійкість до інфекційних захворювань, перешкоджає виникненню та розвитку цілого ряду захворювань сечостатевої, серцево-судинної та центральної нервової систем, тому її рекомендовано включити до раціону хоча б два рази у тиждень.
Теги: Сочевиця коричнева, насіння