Спаржа Біла з Версаля 30 шт
Спаржа - теплолюбна трав'яниста рослина з м'ясистим кореневищем. На одному місці може рости до 15-20 років і давати врожай пагонів, не потребуючи пересадок. Дуже цінна дієтична та лікувальна культура.
Біла з Версаля - старовинний французький сорт найвищої якості з високими прямими пагонами та вишуканим смаком. Ці витривалі рослини завжди радують соковитими, рівними сніжно-білими пагонами протягом багатьох років. Збирають їх на початку весни, коли інші свіжі овочі ще недоступні. У їжу використовують молоді ніжні пагони спаржі, які щойно з'явилися з-під землі (до розпускання листових бруньок).
Спаржу розмножують, в основному, насінням, яке замочують у теплій воді протягом 3-4 днів перед посівом, змінюючи щодня воду. Сіють на глибину 3-4 см по 2 насіння в гніздо на відстані 10 см один від одного. Восени відрослі стебла зрізають і видаляють, а коріння, що залишилося, прикривають невеликим шаром перегною, листя, компостом і т.д. На 2-й рік саджанці пікірують на гребені на відстані 40 см один від одного. Через 3-4 тижні перевіряють приживання рослин і підсаджують нові. Коли висота стебел досягає 15 см, у борозни підсипають ґрунт і вирівнюють ґрунт. Восени стебла знову скошують і спалюють. Прибирання молодих пагонів спаржі починають із 3-річної плантації ранньою весною. Спочатку збирають спаржу, що виросла під землею, а потім пагони, що виросли на 15-20 см над рівнем ґрунту. Пагони потрібно збирати щодня, тому що вони ростуть дуже швидко. Пагони одразу потрібно завертати у поліетилен та прибрати у холодильник.