Марія Вашингтон - середньоранній сорт з м'ясистими пагонами біло-рожевого-фіолетового кольору. При достатньому освітленні вони стають зелено-фіолетовими. Жовта їх м'якоть має ніжний смак і тривалий термін зберігання. З 1 кв. м можна отримати до 3 кг спаржі.
Рослина багаторічна, активне формування молодих пагонів настає на 3-4 рік життя. Пагони в фазі господарської придатності діаметром 1,5-1,7 см, соковиті, хрусткі. Сорт посухостійкий, добре переносить температури до -30 ° С в зимовий період. Хворобами і шкідниками практично не пошкоджується. Молоді пагони використовують у вареному, смаженому вигляді і для консервування.
Спаржа Марія висівається в заздалегідь приготовлений ґрунт, складений з перепрілого гною, змішаного з землею і компостом. Посів проводять на глибину 2-3 см, на відстані 40-45 см одна від одної. Сходи з'являються через 30-40 дней. Догляд: ручна прополка, добриво до і після періоду плодоношення, весняне й осіннє підгортання. Перший урожай збирається з 3-х літніх рослин, відрізаючи свіжі пагони довжиною 15-20 см від землі протягом 4-6 тижнів. Свіжі пагони відрізаються або акуратно відламуються у кореневої шийки під землею, в травні-червні, коли рослини мають щільні, нерошпущені головки. У більш дорослих рослин урожай можна збирати протягом 8-10 тижнів. Восени другого року і всі наступні роки рослини підгортають (шар грунту над бруньками не менше 25 см). Навесні підгортання повторюють. Збирання проводять, коли пагони почнуть досягати поверхні гребенів.
Спаржа Марія Вашингтон чудова делікатесна рослина. Садівники цінують сорт за відмінний смак, невибагливість, легкість у вирощуванні. Зрізані пагони зберігаються 2-3 тижні без втрати якості. Срок вирощування сорту на одному місці 6-8 років.