Термін дозрівання: ранній - 115 - 120 днів (кінець серпня)
Колір ягоди: червоно - рожевий
Маса ягоди: 6 - 7,5 г
Урожайність: до 50 кг з куща
Морозостійкість: - 27С (без вкривання)
Призначення сорту: столовий
Вид пакування: плівка стрейчева
Вікторія - столовий сорт винограду російської селекції, що вважається одним з найсмачніших, досить давно відомий і користується великою популярністю у садівників. Сорт володіє масою достоїнств - виносливий, високоврожайний, надзвичайно смачний.
Кущі слаборослі або середньорослі. Лоза густо плодоносить, що веде до перевантаження врожаєм, тому сорт потребує нормування кількості суцвіть.
Виноградини характеризуються бездоганним товарним видом. Грона крупні та дуже крупні, масою 500-700 г і більше, конічної форми, помірно-щільні. Ягоди крупні, червоно-малинові, овальні, м'ясисто-соковиті з приємним гармонійним смаком. При повному дозрівання з'являється мускатний присмак. Урожайність висока. Сорт скороплідний, перший урожай з'являється на 2-3 рік.
Вікторія має підвищену стійкість до типових хвороб винограду. Витримує морози до -26-27С, хоча легке укриття не завадить. На своєчасний полив та кореневе підживлення реагує значним збільшенням врожаю. В дощовий сезон ягоди схильні до розтріскування. Вирішити цю проблему можна, забезпечивши кущам гарне провітрювання і освітленість, а також своєчасне підживлення. Також слід врахувати, що до солодких тонкошкірих ягідок Віторії небайдужі оси.
Посадка рекомендується на добре освітлених ділянках, але безвітряних та без протягів.
Вікторія - сорт, що займе достойне місце у вашій колекції. Забезпечивши кущ необхідними умовами, ви отримаєте чудовий врожай ягід з неперевершеним мускатним ароматом.