Яблучна м'ята - є однією з найпопулярніших рослин у садівників. Ця невибаглива в догляді культура має приємний, освіжаючий аромат і стабільно високу врожайність, за що і отримала широке поширення. Культура має кілька назв - Дикий Бальзам, м'ята Золота, м'ята Кондитерська і м'ята Єгипетська.
Багаторічний, низькорослий кущ, що досягає 30-40 см висоти. Стебла зелені, прямостоячі, густо вкриті листям; листова пластина округла, оксамитова, з шорсткою поверхнею, містить невеликий білуватий наліт. М'ята яблучна на смак відрізняється від інших різновидів - листя поєднує в собі аромат м'яти з нотками зеленого яблука. Рослина зацвітає в травні дрібними квітками білого, бузкового або бузкового кольору.
Добре росте на сонячних місцях, виносить затінення. Віддає перевагу родючому грунту з помірною вологою. Морозостійка.
Завдяки приємному аромату і унікальним властивостям ефірних масел, листя цієї рослини додають у фруктові соуси, желе, чай, квас та інші напої. Яблучна (золота) м'ята використовується при виготовленні випічки, маринуванні і так далі. З листя яблучної м'яти роблять цілющі чаї, відвари, спиртові настоянки, які допомагають позбутися від багатьох проблем зі здоров'ям.
Яблучну м'яту успішно вирощують в якості садової і кімнатної рослини. Такий куточок на присадибній ділянці стане улюбленим місцем для відпочинку всієї сім'ї.
Теги: Яблучна м'ята